5 kedvenc borítóm


5 kedvenc borítóm
Úgy döntöttem, hogy a mai bejegyzésben megmutatom nektek az 5 kedvenc borítómat a könyvespolcomról. Nem volt egyszerű a választás, hiszen mindegyik borító különleges a maga módján, de végül sikerült összeválogatnom pár kiemelkedő darabot.
     1. Kerstin Gier: Silber trilógia haramadik része ❤


A sorozat mindegyik darabja nagyon igényesen elkészített a borítója, viszont a három könyv közül nekem a befejező kötet tetszik a legjobban. A színek nagyon jól illenek egymáshoz, a rajz pedig eszméletlenül ötletes. Nem csak a könyv, hanem az egész sorozat hangulatát is közvetíti.


     2. Szélesi Sándor: Kincsem 🐎


A könyv borítója nagyon szépen visszaadja az 1870-es évek Magyarországát, mind a betűtípusával, mind képen látható lány öltözködési stílusával. Közvetlen alatta a híres magyar versenyló, Kincsem, akinek a történetét olvashatjuk a könyvben.

     3. Patrick Ness: Chaos walking trilógia első része – Kés a zajban 🌟


A borító egy az egyben tükrözi a könyv hangulatát. Az összemosódott szavak, mondatok a háttérben az alaptörténetre utalnak, arra a jelenségre, amely megnehezíti embertársaink életét egy másik bolygón. A „kés” szó átvágása rendkívül figyelemfelkeltő hatással bír, hiszen a mögötte lévő lap vörösen izzik.

     4. Agatha Christie: Örök éj 🌙


A borítón látható ház áll a történet középpontjában, ahol számos hátborzongató eset vezet tragédiához. A baljós, sötét színvilág egyből felkeltette bennem az érdeklődést a könyv iránt, egy igazi feszültséggel teli krimit ígért.

     5. Janne Teller: Semmi 👀

                    

A borítóban annak egyszerűsége, s egyben kaotikussága tetszett annyira. A könyvesboltban elsősorban élénk zöld színén akadt meg a szemem, majd mikor jobban szemügyre vettem, megláttam azt a pár szokatlan tárgyat a sarokban. Különlegességét fokozza a védőborítás alatt lévő mintázat is, ami remekül illeszkedik a címhez.


Remélem tetszettek nektek a bejegyzésben felsorolt borítók és kedvet kaptatok pár könyv elolvasásához is. 😊

Megjegyzések

  1. A Silberben abszolút egyetértünk, gyönyörűséges a borítója! :3 Jól tették, hogy nem vették át a magyar verzióban azt a metálos hatású hátteret, amilyen az eredeti borítón van, így milliószor jobban néz ki, mint az.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló