Kedvenc írónőim



Ebben a bejegyzésben bemutatom nektek azokat az írónőket, akik igazán nagy hatással voltak rám a munkáikkal. Nem volt egyszerű feladatok összeválogatni a kedvenceimet, hiszen számos szerző belopta magát a szívembe, de végül elkészült.😀

          1. Jojo Moyes



A brit származású írónő főként romantikus regényeket ír, amelyek közül rengeteget volt szerencsém elolvasni. Gyönyörű a kifejezésmódja, történetei szívet melengetőek, és legtöbbször könnyeket csalnak az olvasó szemébe. Legismertebb regényé, a Mielőtt megismertelek-et, 2016-ban meg is filmesítették. Pár említésre méltó könyvcím: Tiltott gyümölcs, Tengernyi szerelem, Akit elhagytál, Az utolsó szerelmes levél, Álmok nyomában és természetesen a Mielőtt megismertelek.

          2. Agatha Christie



Az ő nevét biztosan mindenki hallotta már egyszer, ami nem csupán a véletlen műve. Agatha Christie – akire ráragadt a krimi koronázatlan királynője jelző – egy brit származású írónő, jellemzően detektívregényeket írt. Hírneve halála után is kitart, s még mindig hatalmas olvasótáborral büszkélkedhet, amelynek én is tagja vagyok. Fordulatos regényei igazi klasszikusoknak számítanak, élvezet olvasni őket. Népszerű regényei: Gyilkosság az Orient expresszen, Öt kismalac, Tíz kicsi néger, Az Ackroyd-gyilkosság.

          3. Colleen Hoover



Ismét egy romantikus könyvíró, akinek regényei már inkább a young adult kategóriába tartoznak. Szókimondó, érzelmekkel túlfűtött szenvedélyes történetei tették világszerte ismertté. Én magam is nagy rajongója vagyok, habár még viszonylag kevés könyvét olvastam, a jövőben mindenképpen behozom a lemaradást. Kedvenceim: It ends with us, Hopeless.

           4. J.K. Rowling



Úgy érzem, őt is ismeri mindenki, aki kicsit is jártas a könyvek világában, bár megkockáztatom, hogy róla még az is hallott, aki egyáltalán nem szokott olvasni. A Harry Potter sorozat megírása után a világ legkiválóbb írói közé sorolták, sok évvel a könyvek megjelenése után is töretlen a népszerűsége. A nagy sikerű filmsorozat pedig csak még inkább növelte a történet és egyben az írónő ismertségét. Hálás vagyok azért, hogy megírta ezt a remek sorozatot, számomra ugyanis nagyon nagy jelentőséggel, és szép emlékeket idéz fel bennem.

          5. Leiner Laura




Végre egy magyar név is szerepel a listán, bár ez szerintem senkit sem lep meg. Leiner Laura a Szent Johanna Gimi sorozatával vált híressé Magyarországon, pályája azóta is felfelé ível. Humoros stílusával megnyerte magának az olvasókat, könyvei pedig elsősorban az általános iskolák felső tagozatos, illetve középiskolás diákok zömének szól, mert általában főszereplői is ebbe a korosztályba tartoznak. Őszintén szólva nekem a 2014-es Bexi-sorozat még jobban is tetszett, mint a Szent Johanna Gimi, így az az abszolút kedvencem. Egyéb általam olvasott könyvei: Akkor szakítsunk, Bábel.

Mellettük még számos írónő munkásságát követem, de talán őket mondanám a mindenkori kedvenceimnek. 😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló