Egy jó könyv, egy jó kávé?

 


Mostanában egyre népszerűbbé vált a kávézás, kávézókba járás, ez a szokás pedig átitatta az olvasói kultúrát is. Azt tapasztalom, hogy a bookstagrammer közösség zöme odáig van a kávéért, ami egy könyvvel a kézben nyújtja a legnagyobb élvezeteket. A kávézás-olvasás párosa egyfajta életstílussá nőtte ki magát, ami engem is magával ragadott. A fővárosban jobbnál jobb helyeken hódolhatunk szenvedélyünknek, mind a kávézás, mind az olvasás terén, számtalan könyves témájú kávézó várja tárt karokkal a könyvmolyokat és koffeinfüggőket.

Hova menjünk, merre keressük ezeket a helyeket Budapesten?

1.    D18 Café & Bar

Budapest szívében található ez a szuper kávézó, a Dessewfy utca 18-20. szám alatt (1066). A helyszín tökéletes egy baráti találkozó vagy akár üzleti beszélgetés lebonyolításához, a nyugodt környezet ideális tanuláshoz és kikapcsolódáshoz is. Számos programlehetőséget is biztosít, színvonalas kiállításokat és előadásokat is szerveznek.

 

2.    Bookline Könyvesbolt és Kávézó

A 11. kerület egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Móricz Zsigmond körtérnél lelhető fel a könyvesbolt, ahol nem csak jobbnál jobb könyveket vásárolhatunk, hanem megihatunk egy remek italt, esetleg ehetünk egy finom süteményt is. Nekem különösen tetszik az üzlet felépítése, illetve az ott kapható bögrék, amiből mindenképpen beszerzek majd egyet.


 

3.    Massolit Books & Café

A Klauzál tér közelében helyezkedik el az angol nyelvű kávézó, a Nagy Diófa utcában. Rendkívül színes a választék, ami a könyveket illeti, mindenféle téma, műfaj megjelenik a polcokon. A Massolit szó a Mester és Margaritában szereplő Írószövetség latin betűs neve, ami hangsúlyozza a hely irodalmi jellegét.

4.    Magvető Café

Az előbbihez egészen közel, a Dohány utcában a Magvető Kávézóba térhetünk be, ahol gyakran tekinthetünk meg könyvbemutatókat, érdekes beszélgetéseket, interjúkat. A Magvető Kiadó teljes kínálatát megtaláljuk a könyvesboltban, amik közül élvezet válogatni egy finom kávé társaságában.



 

5.    Kelet Kávézó és Galéria

A Bartók Béla úti kávézó plafonig érő könyvespolcai remekül hangulatot teremtenek, a környezetből csak úgy sugárzik a könyvek szeretete és az irodalom iránti szenvedély. Bárki leemelhet a polcokról egy-egy kötetet, ráadásul van lehetőség könyvcserére is, ami azt jelenti, hogy bárki hazavihet egy kötetet, ha hoz ellenében egy másikat. A mennyei kávék mellett ínycsiklandó sütemények és ételek közül lehet válogatni.


6.    Bookta

Az egykoron könyvesboltként üzemelő helyiséget igazán barátságos kávézóvá alakították, amely megőrizte kapcsolódását a könyves világhoz, mivel közel 2000 kötettel büszkélkedhet. Nem pusztán kávézni lehet a Margit hídhoz közeli kávézóban, finom reggeliket, süteményeket, pizzákat is megkóstolhatunk.


7.    Agave Könyvek és Kávézó

Az Agave az egyik kedvenc kiadóim közé tartozik, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a Nagymező utcában van egy kávézója, ahol a kiadó könyveinek zöme megvásárolható, és dedikálásokat is szoktak tartani. A kávé és a többi étel, ital minősége kiváló, a gyakori akciók miatt mindenképpen érdemes betérni néha.












Én mindenképpen tervezem végigjárni az itt felsorolt helyszíneket, remélem, sikerült meghoznom a ti kedveteket is hozzá!😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló