Gyűlölök és szeretek - Szerelemben és munkában mindent szabad

A könyv elolvasásához a 2022-ben megjelent filmadaptáció hozta meg a kedvemet, amiről bloggertársaim csupa pozitív véleményt mondtak. A film megnézése előtt szeretem elolvasni az adaptáció alapjául szolgáló könyveket, ezúttal sem történt másként. A Gyűlölök és szeretek vegyes érzelmeket ébresztett bennem, tartsatok velem, hogy megtudjátok miért!

Lucy és Joshua ugyanannál a kiadónál dolgoznak a két társigazgató asszisztenseként. A vezetők alkalmatlansága miatt gyakorlatilag ők ketten irányítják a könyvkiadó működését, ami korántsem egyszerű feladat tekintve, hogy ki nem állhatják egymást. El tudjátok képzelni, milyen lehet naponta akár több, mint nyolc órán keresztül az esküdt ellenségetekkel szemben ülni? Hát, Lucynak jelenleg ez az élete. Mindig is egy könyvkiadónál szeretett volna dolgozni, éppen ezért még Joshua kiállhatatlan személyisége sem tarthatja vissza munkájától. Kettejük versengését csak tovább tetézi egy új pozíció kihirdetése a vállalatnál, ami hatalmas lehetőség Lucy karrierjére nézve. Kár, hogy az előléptetés nem csak számára olyan vonzó… Ebben a felfokozott és feszültséggel teli hangulatban Lucy elmereng azon, hogyan siklott ennyire félre kettejük viszonya. Az olvasóban is jogosan merül fel a kérdés: miért viselkedik így Joshua? Mi bújhat meg a kemény és modortalan férfi álarca mögött? És a legfőbb kérdés: ki akarja-e deríteni Lucy egyáltalán?

„Mindig is úgy véltem, hogy az emberek azért vannak az életünkben, hogy megtanítsanak nekünk valamit. Biztosra veszem, hogy Josh célja az, hogy próbatételek elé állítson. Hogy ösztökéljen. Hogy általa megkeményedjek. És bizonyos fokig ez így is van.”

Azért is fogott meg az alapsztori, mert évekkel ezelőtt szárnyaimat próbálgatva elkezdtem egy fantasy könyvet írni, melyben a főszereplők szintén munkahelyi riválisok, akik valamilyen úton-módon végül megtalálják a közös hangot. Az más kérdés, hogy a regény azóta sem készült el, és inkább a blogolás mellett horgonyoztam le – szerintem mindenki jobban járt így :D Egészen nosztalgikus érzés volt belecsöppenni egy hasonló helyzetbe, amúgy is odáig vagyok az „enemies-to-lovers” szálért, ami magyarra fordítva az ellenségek szerelmesekké válását jelenti. Ebben a kategóriában a Gyűlölök és szeretek alapműnek számít.

Nagyon lelkesen vetettem bele magam az olvasásba, de sajnos az elején ért némi csalódás. Lucy karaktere kifejezetten idegesített, rengeteg bizarr, kínos és valószerűtlen jelenetben volt részem, ami el is vette a kedvemet a folytatástól. A kíváncsiságom erősebbnek bizonyult, ezért nem adtam fel, és szerencsére a kissé döcögős kezdet után sikerült felvennem a regény ritmusát. Lucy eleinte frusztráló különcsége egy idő után szerethető tulajdonsággá formálódott bennem, megkedveltem a kis dilis karaktert. Bevallom, ehhez az is hozzájárult, hogy mindössze 152 centi magas, és jómagam 155 centijével tökéletesen tudtam azonosulni minden ebből adódó kellemetlen szituációval és poénnal.

„A kis emberek átka. Nehéz megőriznünk a méltóságunkat ebben a túlméretezett világban.”

A fordulatok elég kiszámíthatók, klisés részleteket is bőven találni benne. Ennek ellenére a romantikus műfaj kedvelői biztosan szórakoztató könyvnek találják majd, ha valaki egy nem túl megterhelő és humoros történetre vágyik, bátran vegye le a polcról Sally Thorne alkotását.

Ui.: A filmes borítóterv nekem nagyon tetszik, az eredeti kiadást nem tartom telitalálatnak. Ha szeretnétek megvásárolni a könyvet, figyeljetek oda hogy valójában nem kapott új borítót a kötet, ahogy a Könymolyképző webshop oldalán is olvashatjátok: „Az eredeti borítós könyvet most ajándék filmes védőborítóval szállítjuk!”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló