Volt egyszer összetört szív - az új Caraval

 

Stephanie Garber a Caraval trilógiával lopta be magát a szívembe, alig vártam, hogy ismét belecsöppenhessek a három rész során megismert kreatív és varázslatos fantasy világba. A Volt egyszer egy összetört szív egy újabb sorozat indító kötete, ami méltó a Caraval népszerűségéhez és csillogásához. 

Evangeline Fox átlagos, ám kissé balszerencsés lány. Miután elvesztette mindkét szülőjét, mostohaanyja viseli gondját, aki mostohatestvérével, Marisol-lal együtt mintha nem örülne a jelenlétének. Egyetlen boldogsága ezekben a nehéz időkben Luc, akibe Evangeline őrülten szerelmes, és hosszú közös életet jósol maguknak. Álmodozását azonban félbeszakítja Luc váratlan lépése: a fiú megkéri Marisol kezét. Ekkor Evangeline szíve darabokra törik. Szentül hiszi, hogy szerelme nem szabad akaratából cselekedett, és fejébe veszi, hogy megakadályozza az esküvőt. Kétségbeesésében felkeresi a varázserővel bíró fátumok közül a legveszélyesebbnek bélyegzett Szívek Hercegét, hogy alkut kössön vele. Megkérdőjelezhető döntése bonyolult események láncolatát indítja el, miközben Evangeline-ről kiderül, hogy több ő, mint egy hétköznapi árva.

„Azt hiszem, sokkal több lehetőség van, mint a boldogan éltek, amíg meg nem haltak és a tragédia. Minden történetnek nyitott, végtelen számú befejezése lehet.”

Fontos megjegyeznem, hogy a Caraval ismerete nem létfontosságú, de én mindenkinek azt javaslom, hogy a Volt egyszer egy összetört szív előtt olvassa el a trilógiát, mert ugyanabban a fantasy világban játszódik, és a szerző többször is tesz utalást eseményekre és szereplőkre.

Evangeline karaktere a Caraval-ból ismert Scarlett-et idézte fel bennem. Pimaszsága, makacssága és figyelemre méltó bátorsága miatt nagyon megkedveltem, kicsit szomorú is voltam a történet vége felé közeledve, hogy el kell tőle búcsúznom. Alig várom a következő részt, mert szeretnék még sok-sok kalandot átélni vele.

Ha ismeritek a Caraval trilógiát, olyan érzés lesz a Volt egyszer egy összetört szívet olvasni, mint egy régi jó barátot üdvözölni egy nagy öleléssel. A stílus, a humor és a magába szippantó képzeletbeli világ ütős elegye teljesen magával ragadott.

„De megvan az oka, hogy a nagy erejű érzések miért nem tűnnek el egy szempillantás alatt, okok, amelyek miatt valakinek erősebbnek kell lennie az érzéseinél, hogy el tudja engedni őket.”

Hát bizony, nekem is erősnek kellett lennem, amikor befejeztem a könyvet, mert hiába szeretném elkezdeni a folytatást most azonnal, sajnos várni kell még egy kicsit vele… Addig is fontolóra veszem a Caraval trilógia újraolvasását, mert egészen nosztalgikus hangulatba kerültem ettől az élménytől. Ha egy igazán különleges fantasy-ra vágytok, semmiképp se hagyjátok ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló