Rhapsodic - az Anassa Könyvek bemutatkozó kötete!

Az Anassa Könyvek első megjelent kötete nagy durranásnak tűnt a fülszöveg alapján, úgyhogy elsősorban a kíváncsiságom vezérelt, amikor a Rhapsodic, vagyis Az éjszaka királya olvasása mellett döntöttem. Lássuk, beváltotta-e a reményeimet!

Callypso látszólag egy egyszerű halandó, sokan nem is sejtik, hogy a felszín alatt nem csak egy régi szerelmi csalódás okozta sebek húzódnak meg, hanem halandók számára felfoghatatlan varázserő is nyugszik. A lány egy szirén, adottságát pedig egy általa alapított nyomozó iroda keretein belül kamatoztatja. De hiába próbál normális életet élni, a régmúlt sérelmei állandóan a nyomában járnak, traumái és veszteségei nem eresztik. Viszonylag normális mederbe került élete fenekestül felfordul, amikor ezek az eltemetett emlékek testet öltenek. Megjelenik nála a hírhedt Alkusz, aki eljött behajtani a lány 7 évvel ezelőtt felhalmozódott adósságait. Sikerül Callypso-nak megmenekülnie az Alkusz szorításából? Egyáltalán akar szabadulni tőle?

„Félünk reménykedni, mert a remény soha semmit nem tett érünk, csak összetörte a szívünket. Félünk megkapni mindazt, amiről álmodtunk.”

Az éjszaka királya ikertestvére lehetne a Tüskék és rózsák udvarának. A Sarah J. Maas és Laura Thalassa által feltárt két fantasy világ és az írónők elbeszélésmódja nagyon hasonlít egymáshoz, ráadásul a karakterek megformálásban is véltem felfedezni közös pontokat. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Rhapsodic egy utánzat, rengeteg egyedi elem és fordulat van benne, amik abszolút levettek a lábamról.

Örültem volna, ha a szerző részletesebben kibontja a történet hátterét képező fantasy világot, de abban bízom, hogy a következő részekben sikerül tisztázni a homályos elemeket. A hangsúly egyértelműen a romantikus szálra tolódott, de én ezt egyáltalán nem bántam. Valószínűleg épp jókor olvastam, nagyon vágytam egy szenvedélyekkel és érzelmekkel teli szerelmes sztorira. A Callypso és az Alkusz közötti kapcsolat fokozta a cselekményt végigkísérő feszült hangulatot. Különösen tetszett, hogy a fejezetek mindig egy múltbeli eseménnyel kezdődtek, amik valamilyen formában kapcsolódtak a jelen történéseihez, így a kezdetektől ismerhettük meg Callypso és az Alkusz történetét.


„A titkok olyanok, mint a pénz. Minél többel rendelkezel, annál hatalmasabb vagy.”

A 2022-es év egyik kiemelkedő olvasmányélménye volt számomra, a fantasy rajongók semmiképp se hagyják ki, de a romantika kedvelői sem fognak csalódni benne. Amennyiben hozzám hasonlóan éltek-haltok a két műfaj ötvözéséért, telitalálat lesz számotokra!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló