Egy paranormális romantikus regény - Layla



A Layla nem egy bájos love story, hanem egy igen komoly témát boncolgató romantikus regény természetfeletti elemekkel megbolondítva. Abszolút nem erre számítottam olvasás előtt, de azt kell mondjam, hogy igazán bejött ez a Colleen Hoovertől egyébként szokatlan műfaj, leginkább a Verity-hez tudnám hasonlítani. Lássuk, mi tette ilyen kimagaslóvá!

Leeds és Layla egy esküvőn találkoznak először, egymásra találásuk pedig egy hosszútávúnak ígérkező kapcsolat kezdetét jelenti. A rózsaszín ködöt azonban kisvártatva eloszlatja egy tragikus esemény: Layla egy támadásban kis híján életét veszti. Felépülése minden, csak nem egyszerű folyamat. A sérülése mintha mindent megváltoztatott volna, Layla nem viselkedik önmagaként, és bármennyire is szeretne kitartani mellette Leeds, úgy érzi, hogy Layla már nem az a lány, akibe annak idején beleszeretett. Igyekszik mindent helyrehozni, ezért meglepve a lányt közösen elutaznak megismerkedésük helyszínére. Kiruccanásuk váratlan események sorozatát indítja el, Leeds pedig megkérdőjelezi minden korábbi elképzelését világunk működéséről és magáról a létezésről. Lehet, hogy oka van annak, hogy Layla ennyire kifordult önmagából?

„Néha a vágyaink erősebbek lehetnek még a saját sorsunknál is.”

Kifejezetten tetszett, hogy ezúttal a férfi főszereplő szemszögéből követtük nyomon az eseményeket. Általában – persze akadnak kivételek – az írók azonos nemű karakterek szemüvegén keresztül mutatják be a történéseket, ezért is volt szokatlan, hogy Colleen Hoover Leeds-et választotta. Igazán megkedveltem őt, örültem, hogy a szerzőnő kihangsúlyozta, hogy az igaz szerelem megtalálása milyen hatással lett az életére, és hogyan vált általa fiúból férfivá.

Layla-val már kissé nehezebben tudtam megbarátkozni, az elején sehogy sem tudtam dűlőre jutni a személyiségével. De ne aggódjatok, idővel a lányt övező rejtélyek és furcsaságok mind értelmet nyernek!

A természetfeletti szálról nem szeretnék részletesen értekezni – távol álljon tőlem, hogy spoileres értékelés kerüljön ki a blogra! Annyit viszont mindenképp meg szeretnék említeni, hogy a paranormális téma olyan extra adrenalin löketet tett a történetbe, ami letehetetlenné tette. Bevallom, néhol kissé félelmet is ébresztett bennem, de ez csak fokozta az élményt.

A szerelmi szál bonyolult, a természetfeletti vonal teljesen összekuszálja a két szereplő közötti kapcsolatot, ami Leeds-zel együtt engem is teljesen összezavart. Egészen az utolsó tíz oldalig fogalmam sem volt, hogy sikerül-e megoldást találniuk a problémáikra, úgyhogy higgyétek el, ha azt mondom, fergetegesen izgalmas.

„A szerelembe esés olyan könnyű, mintha lágy szellő fújna át a csontjaimon. A szerelem vége rohadt nehéz, mintha a tüdőm vasból lenne kifaragva.”

Ha nem kapsz frászt a természetfelettitől és szeretnél egy szenvedélyes CoHo történetet olvasni, ne habozz!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló