Egy 19. századi romantikus krimi - A klastrom árnyai

 

Agatha Christie krimi + Jane Austen romantikus regény = A klastrom árnyai

Ezzel az egyszerű képlettel semmi sem tudná jobban bemutatni Julie Klassen alkotását, és hát ki tudna ellenállni egy romantikus kriminek? Én biztosan nem, és milyen jó, hogy ilyen könnyen elcsábít egy-egy könyv! Váratlan meglepetés volt számomra A klastrom árnyai, ha te is kíváncsi vagy rá, olvass tovább!

Rebecca Lane szülővárosába utazik, hogy meglátogassa öccsét, ám váratlan körülményeknek köszönhetően kénytelen a közelben lévő szállodában meghúzni magát. A régi apátságból átalakított épületben van valami megmagyarázhatatlanul hátborzongató, Rebecca nem örül hát ennek a fordulatnak. Frusztrációját egyedül az enyhíti, hogy a helyi békebíró, Sir Frederick is a helyszínen tartózkodik, akihez számos szívmelengető gyermekkori emléke köti. De nem csak Sir Frederick döntött úgy, hogy pár napot a szállodában tölt, hanem a híres író, Mr. Oliver is, akinek jelenléte szép számmal vonz oda még több látogatót. A derűs hangulatot azonban kisvártatva szabotálja egy megrázó gyilkosság, a finom hölgyek, gazdag üzletemberek és a szállodai alkalmazottak egyik pillanatról a másikra mind gyanúsítottakká válnak. Ki állhat e kegyetlen bűntény mögött, és vajon a többi vendég élete is veszélyben forog? Kezdődjön a Sir Frederick által vezényelt nyomozás, amiben Rebeccának is kiemelkedő szerep jut.

„Úgy látom, az élet gyakran csalódásokkal szolgál ínyencségek helyett.”

Egy kísértethistóriáktól hemzsegő szálloda, sok nagy nevű személy egy helyen és egymásra találások sorozata… minden adott egy romantikával megfűszerezett krimihez. A történet az 1800-as években játszódik, a szerzőnő pedig remekül megteremtette a 19. század eleji atmoszférát, stílusában teljes egészében Jane Austen-hez méltó hátteret teremtett a cselekménynek. Különösen tetszett, hogy az irodalomnak igen nagy szerepe volt a történetben, tekintve a már említett Mr. Oliver foglalkozását. Könyvmolyként mindig örömömet lelem, ha a karakterek szintén az olvasás szerelmesei.

Rebecca kiváló központi karakter. Egyszerre bűnös és ártatlan, akinek valójában egy célja van: megvédeni a családját. Vannak olyan pillanatok, amikor választania kell a család és az igazság között, ami nagyon nehéz helyzetbe hozza őt. Te mit tennél, ha minden áron meg akarnád védeni a szeretteidet, de az az igazság útjába állna? Ugye, nem is olyan egyszerű!

„Sose féljen… Milyen mennyei gondolat! Milyen boldogság, szabadság lehet a szüntelen félelem és bűntudat nélkül élni.”

Tetszett a regény, a kivitelezés is hibátlan, én mégis kicsit laposnak éreztem. Kíváncsiságot ébresztett bennem, de nem hozott lázba, pedig egy ilyen történettől azt vártam volna, hogy álmatlan éjszakákat fog okozni a nyomozás keltette feszültség és izgalom. Sajnos nem így történt, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lehet élvezni a történetet, de ne egy Stephen King-féle félelmetes könyvre számítsatok.

Ha kedvelitek akár Jane Austen-t, akár Agatha Christie-t, netán mindkettőjüket, biztosra veszem, hogy örömötöket fogjátok lelni az olvasásban. A klastrom árnyai egy könnyed krimi, ami kellemes kikapcsolódást nyújt egy csipetnyi romantikával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló