A romkomok királya - Az amerikai szobatárskísérlet

 

Kiindulva a borítóból és a fülszövegből egy könnyed, szórakoztató romantikus élményre számítottam, és nekem most pont erre volt szükségem. Köszönöm a 21. század kiadónak, hogy elküldték a könyvet!

Rosie nem éppen élete legszebb hónapjait éli. A mindig megfontolt és határozott nő megkérdőjelezhető döntéseket hozott a közelmúltban, és bármennyire is biztos abban, hogy követni akarja álmait, mintha minden összeesküdne ellene. Ezen a kétségbeesett helyzeten az sem segít, hogy imádott albérletében egyszer csak leszakad a plafon. Igen, jól olvastátok… Rosie kénytelen elhagyni a lakást, ezért az éppen nászúton lévő barátnője otthonában húzza meg magát. Amikor már semmi sem fordulhatna rosszabbra, az éjszaka közepén arra riad fel, hogy valaki babrál a zárral. Mégis ki lehet annyira balszerencsés, hogy miután majdnem agyon nyomta a saját csillárja, még betörés áldozatává is válik? Mikor azonban kiderül, hogy a “bűnöző” egy feltűnően jóképű spanyol férfi, aki egyébként a legjobb barátnője unokatestvére, és a következő pár hétben a lakás használója, Rosie hirtelen nem tudja eldönteni, így vagy a betörővel járt volna jobban. A feltűnően kedves és figyelmes Lucas meggyőzi, hogy meg tudnak osztozni az apró garzonon, de vajon Rosie képes lesz kordában tartani érzelmeit ebben a nehéz időszakban? És Lucas vajon miért viselkedik olyan odaadóan és zárkózik el mégis?

“Az élet túl rövid, túl törékeny ahhoz, hogy titkolózzunk, és féligazságokban éljünk. Akkor is, ha azt hisszük, hogy ezzel megvédjük azokat, akiket szeretünk. Vagy önmagunkat. A saját szívünket. Mert valójában őszinteség, igazság nélkül sosem éltünk teljes életet.”

Egyszerűen imádtam olvasni Rosie és Lucas évődését. Igazi, lassan kiforró szerelmi szálról beszélünk, hiszen már az első oldalakon nyilvánvalóvá vált, hogy a két főszereplő egymásnak van teremtve, mégis, mindketten olyan élethelyzetben voltak, hogy ők maguk sem tudták eldönteni, mit akarnak, ezért roppant bizonytalanul álltak a párkapcsolati kérdésekhez.

Olvasás közben azon gondolkodtam, hogy mennyire klassz adaptációt lehetne ebből készíteni, kicsit a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmre emlékeztetett, amire egyébként utalnak is a történetben.

“– Néha olyan okokból hallgatjuk el a dolgokat azok elől, akiket szeretünk, amiket magunk sem értünk.”

Lucas tipikusan az a könyves pasi, akiért minden könyvmoly rajong. Kedves, figyelmes, romantikus, védelmező… olyan férfi, amilyenre minden nő vágyik. Engem is levett a lábamról, bár bevallom, a nagy romantikus gesztusok annyira nem nekem valók, sőt rendkívül kínosan élem meg az ilyen hatalmas vallomásokat. Az apró, hétköznapibb dolgok híve vagyok, ezért Lucas konyhában való jártassága nyűgözött le leginkább.

Csöpögős romantikus történet, amiben megjelenik néhány komolyabb téma is, de ezek eltörpülnek a szerelmi szál mellett. Megszínesítette rohanó hétköznapjaimat, kikapcsolt és feltöltött, a végkifejletet pedig fülig érő szájjal olvastam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló