Hát ezért szakítottunk - egy szerelem az elejétől a végéig

Romantika rajongóként nem tudtam ellenállni ennek a roppant különleges élménnyel kecsegtető könyvnek, amit hála a Kolibri Kiadónak rövidesen a megjelenés után lehetőségem volt olvasni. Ha kíváncsi vagy, miről szól Daniel Handler írása, tarts velem!

Minden szakítás egy love storyival kezdődik… Olvasható a könyv hátlapján, és hát valóban, bármennyire is szomorú belegondolni, minden jónak vége szakadhat egyszer, és a szerelem akármennyire tűnik is öröknek, pillanatok alatt tönkremehet. Min hasonlót élt át, miután megismerkedett a vele egy iskolába járó Eddel egy buliban. A népszerű fiú a kosárlabda csapat nagymenő tagja, hírhedt hódításairól, és olyan igazi macsó fiú, akibe minden lány könnyen beleesik. Min azonban nem olyan, mint a többi lány, ezt pedig Ed is felismeri. Kialakul közöttük egy gimis románcnál jóval erősebb kötelék, amit a felnőttek szerelemnek hívnak. Min nem hallgat barátaira, akik féltik a lányt a fiú megbízhatatlanságától, főszereplőnk ragaszkodik érzéseihez és Edhez. Miért szakítanak végül mégis, és hogyan éli meg Min a csalódást és a veszteséget?

„Hülye voltam, ami a hivatalos neve annak, hogy boldog.”

Maga a történet és a cselekmény szokványos, de ami igazán kiemelkedővé teszi, az az elbeszélésmód. Min sorra veszi az Eddel kapcsolatos közös élményeit és minden hozzá köthető tárgyhoz fűz egy emléket, mely során megismerkedünk kettejük kapcsolatának kezdetével és végével. Min egy levélben köszön el a fiútól, búcsúját olvasva pedig az olvasó számára is kiderül, miért ért véget szerelmük. Nekem nagyon tetszett ez a stílus, oldalról oldalra egyre kíváncsibb lettem, hogy mi történt velük, Daniel Handler bravúrósan tartja fenn az érdeklődést az első oldaltól az utolsóig.

„[…] az van az ember szívének vágyával, hogy az ember szíve nem is tudja, mire vágyik, amíg az fel nem tűnik.”

Az illusztrációk csak tovább dobtak az élményen. Imádom, a kis rajzokat a könyvekben, sokkal szórakoztatóbbá teszik az olvasási folyamatot. Minden fejezet előtt láthatunk egy kis rajzot arról az Edhez köthető tárgyról, amihez az adott emlék kapcsolódik.

Annyi negatívumot tudnék említeni, hogy nem tudtam mindig egyértelműen követni a párbeszédeket, voltak fogalmazásbeli hibák, amikor fogalmam sem volt, mi történik éppen, de ezek nem vettek el a könyv élvezeti értékéből.

Nagyon elégedett vagyok, 2023-as évem egyik kedvenc könyve eddig, ha kedvelitek a romantikát, és valami formabontóra vágytok, semmiképp se hagyjátok ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló