Véletlenül Amy - mert a szerelem a kiszámíthatatlan

 

Nagyon régóta szemezek a Véletlenül Amy című könyvvel, és hála a Kossuth Kiadónak, lehetőségem nyílt megismerni a könyvmolyok által magasztalt történetet. Mostanában egyre több romantikus regénybe vetem bele magam, és bár erre nem tudok magyarázatot adni, az életem jelenlegi – roppant stresszes – szakaszában felér egy terápiával. A Véletlenül Amy az elmúlt időszak egyik legjobb olvasmányélménye számomra, tarts velem, hogy megtudd, miért!

Isabella izgatottan várja első munkanapját egy feltörekvő tech cégnél, maga is alig hiszi el, hogy sikerült megcsípnie egy ilyen nagyszerű pozíciót a HR részlegen. És bár szorítja az idő, nem mond le napi rutinjáról, és megáll a közeli Starbucksban egy pumpkin spice latte-ra. A sor azonban őrült hosszú, és tudja, hogy nagyon rossz néven venné ki magát, ha elkésne az első napon, ezért amikor már harmadjára szólítják Amyt a pumpkin spice latte átvételére, Isabella úgy dönt, hogy neki biztosan nagyobb szüksége van rá. De a karma nagy úr, úgyhogy a tisztességtelen kávé pár lépéssel később egy felettébb szemrevaló férfi ingjén végzi. Az Isabella által Mr. Mellkasnak keresztelt férfit valójában Blake-nek hívják, és mintha csak szerelem lenne első látásra, fellángol közöttük valami megmagyarázhatatlan vonzalom. Amikor kisvártatva kiderül. hogy a férfi nem egy random üzletember a kávézóból, hanem Isabella főnöke, minden megváltozik. Vajon képesek lesznek kordában tartani érzelmeiket, vagy a szerelem utat tör magának?

„Tipikus férfi, feltételezi, hogy tud valamit olyasmiről, amiről fogalma sincs.”

Isabellánál kevés különlegesebb női karakterrel találkoztam életemben. Bájosan különc, olyan nő, aki nem fél önmagát adni, és nem érdekli mások véleménye, legyen szó szóhasználatról, öltözködésről vagy étkezési szokásokról. Úgy éli az életét, ahogy neki tetszik, a maga bizarr módján. Blake pedig pontosan ebbe a kendőzetlenségbe habarodik bele visszavonhatatlanul. A makulátlan és pedáns üzletember egyszer csak szembetalálja magát egy ilyen őrült lánnyal, ami egyszerre billenti ki a komfortzónájából és mutatja meg neki, hogy így is lehet élni. A párosuk megnyerő és imádtam olvasni a párbeszédeiket, amik tele vannak évődéssel és elképesztően egyedi humorral. Az írónő stílusa levett a lábamról, biztosan fogok még tőle olvasni.

Maga a romantikus szál szokványos, de nem mondanám klisésnek a sok apró fordulat és a már említett nagyszerű karakterek miatt. Bár a végkifejlettel kapcsolatban nem voltak kétségeim, fogalmam sem volt, hogyan küzdik le a rajtuk kívül álló akadályokat a szerelmesek.

Remek kikapcsolódás, ami segít ellazulni és megmosolyogtat. Ha te is olyan romantika bolond vagy, mint én, biztosan imádni fogod!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló