Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

 

Így bizony, egy újabb romkom! Javíthatatlanul nyálas romantikus lélek vagyok, mert úgy látszik, nem tudom megunni az ilyen típusú történeteket. Szerencsére A legrosszabb esküvői tanú sem okozott csalódást, amit a Kossuth Kiadó jóvoltából olvashattam el.

Minden egy esküvővel kezdődött… Lina éppen készül hozzámenni a szerinte hozzáillő tökéletes férfihoz, amikor a vőlegény bátyja, Max pár órával a szertartás előtt közli, hogy az ifjú pár férfi tagja mégsem szándékozik részt venni az esküvőn, erről a fejleményről pedig sms üzenetben értesítette őt aznap reggel. Lina elolvassa az üzenetet, amiben az áll, hogy a vőlegény a fivérével folytatott mély beszélgetés hatására döntött úgy, hogy mégsem szándékozik megházasodni. A (volt) menyasszony finoman megkéri, hogy távozzon, vagyis ordítva elküldi a fenébe… Amikor hosszú évekkel később az esküvőszervezőként doglozó Lina és a marketing szakember testvérpár egy grandiózus projekt miatt keresztezik egymás útját, választaniuk kell. Vagy félreteszik a múltat a karrierjük érdekében, vagy megkímélik magukat az érzelmi hullámvasúttól és elállnak a lehetőségtől. Mi a helyes döntés és vajon van remény a viszony helyrehozására?

„Végy egy személyt, aki azt hiszi, hogy ő irányít (Lina), keverd össze valakivel, akinek eltökélt szándéka, hogy kibillentse az egyensúlyából (én)m és alaposan rázd össze. Ízrobbanás a nyelven, pezsgés a pohárban […]”

Ha van még valami, ami egy romkomot jobbá tehet, az a váltott szemszög, Mia Sosa pedig szerencsére úgy döntött, hogy Lina és Max nézőpontját egyaránt megismerhetjük! Kedves szerző, hálásan köszönöm!! Mindkét karakter mélyebb annál, mint az elsőre tűnik. Lina elzárkózik, nehezen mutatja ki az érzelmeit, pedig belül tele van viharokkal és villámlással, mégis elfojtja heves reakcióit. Miért emel ilyen magas falakat maga köré, mit rejteget? Bár Max szívesen lerombolná azokat a falakat, retteg attól, hogy a bátyja árnyékában kell léteznie. Az egész élete egy nagy testvéri versengés, és nem hagyhatja, hogy ez a viszály a szerelmi életét is behálózza, mint ahogy a múltban erre már volt is példa. Adott két ember, akik zűrös múltjuk ellenére szinte lelkitársaknak tűnnek, mégis megannyi akadály áll a kapcsolatuk elé.

Maga a cselekmény egészen kiszámítható – ahogy ez általában a romkomoknál lenni szokott – de teszek egy vallomást: én nem is feltétlen a váratlan fordulatokért olvasok el egy ilyen könyvet. Azt vártam tőle, hogy megmosolyogtat, kedves karakterek társaságában tölthetem el az időmet és kiragad a valóságból. Így is történt, ennél nem kell nagyobb durranásra vágyni.

A fentiek miatt azoknak ajánlom, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, és kíváncsivá tette őket Lina és Max kissé szerencsétlen története!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló