Szerelem a rádióban - Ex Talk


Mostanában egyre több nagy TikTok szenzációt fedeznek fel a magyar kiadók, és azt kell mondjam, hogy nagyon elégedett vagyok ezzel a trenddel! A Kossuth Kiadónak hála elolvashattam az Ex Talkot, ami a már említett közösségi médiás platform egyik legfelkapottabb kötete. Lássuk, hogy tetszett.

Shay már 10 éve dolgozik a seattle-i közrádiónál, és kevés olyan ember él a földön, aki nála szenvedélyesebben szereti a rádiózás szakmáját. Számára a műsorkészítés és a történetmesélés édesapja emlékével párosul, akit igazságtalanul fiatalon veszített el, és hiába telt el több, mint egy évtized, a nő még mindig szenved a gyász súlyától. Jelenleg producerként dolgozik a rádiónál, és bár imádja a pozícióját, nagy álma, hogy élőben is szereplhessen, mint műsorvezető. Amikor színre lép a nála fiatalabb riporter, Dominic, furcsa féltékenység keríti hatalmába. Már nem ő a friss felfedezett, a legfiatalabb csodaalkalmazott… Bármennyire is gyerekes ez az érzés, és bármennyire is tartaná szimpatikusnak a férfit, mindez ellenszenvhez vezet a két kolléga között. Amikor Shay fejéből kipattan a párkapcsolati és randi tanácsokról szóló új műsor, az Ex Talk ötlete, nem is sejti, hogy a frappáns főnükök, éppen őt és Dominicet jelöli ki műsorvezetőnek. Shay koncepciója szerint a műsor alapja az, hogy exek mesélnek a régi párkapcsolati kudarcaikról, élményeikről, és mivel közte és Dominic között van egy furcsa kémia, a vezetőség arra kéri őket, hogy bújjanak az exek szerepébe, és tegyenek úgy, mintha valaha egy pár lettek volna. Hova vezet egy hazugságra épült műsor sorsa és milyen hatással lesz ez Shay és Dominic kapcsolatára?

„De lehet, hogy mind ilyenek vagyunk – félbetört emberek, akik azt keresik, mi simíthatná el a kicsorbult éleinket.”

Huha, kicsit elhúztam az alaptörténet ismertetését, de azért is éreztem szükségesnek a részletes bemutatást, mert ami a legkülönlegesebb ebben a könyvben, az maga az alapsztori. A rádiós közeg, a munkahelyi rivalizálás, a gyász szerepe és természetesen a romantika magával ragadó atmoszférát teremtettek. Végtelenéül egyedinek és frappánsnak tartom az ötletet, amit a szerző remekül meg is valósított szellemes stílusával, rég nevettem ennyit könyvön.

Mindez számomra ellensúlyozta az egyébként meglehetősen kiszámítható cselekményt és szerelmi szálat. Véleményem szerint már az alaptörténet megismerése után is sokan sejtik a végkifejlet alakulását. Ne számítsatok nagy csavarokra, de ez talán nem is hátránya a történetnek. Az Ex Talk egy kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtó olvasmányt, aminek célja, hogy mosolyt csaljon az olvasó arcára, miközben egy olyan közegben találja magát, ami ezelőtt valószínűleg ismeretlen volt számára.

„Ami abban a fülkében történik, az olyan, mintha egy szentélyben zajlana.”

Ez egy olyan könyv, amit bármikor olvashatsz, de azt ajánlom, hogy akkor vedd a kezedbe, amikor kicsit stresszessebb időszakon mész keresztül, mert garantáltan könnyít majd a lelkeden!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló