A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz második felvonása

Nagyon vártam ezt a megjelenést, mert a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz igazán jó emlékként maradt meg bennem. Szerencsére nem kellett csalódnom a folytatásban, sőt! Megkockáztatom, hogy a második rész még az elsőnél is jobban tetszett.

Pip-nek nincs könnyű dolga… A jól sikerült nyomozása után az Andie Bell ügyről szóló podcast sorozata nagy népszerűségnek örvend, de a hírnév áldozatot is követel. Az éppen 18 éves lánynak nem csak az utálókkal, hanem a történtek utáni sebekkel és traumákkal is meg kell küzdenie. Hiába lenne szüksége pihenésre és a normális életre, amikor egy jó barátja a segítségét kéri, képtelen meghazudtolni kíváncsi és maximalista természetét. Egy közeli ismerőse eltűnt, a rendőrség pedig nem hajlandó lépni az ügy érdekében. Bár Pip megfogadta, hogy többé nem teszi ki magát ilyen veszélynek, nem tudja annyiban hagyni a dolgot. Ezzel kezdetét veszi a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz második évada, a tini detektív újra akcióba lendül.

„– Valahogy mindig vonzod a rejtélyeket, nem igaz?”

Ahogy az első rész értékelésében is említettem, Holly Jackson modern Agatha Christie-ként veti papírra krimijeit. A fordulatai és a kiszámíthatatlansága teszi olyan izgalmassá és feszültté a cselekményt, bár azt hozzá kell tennem, hogy némely apró részletre magamtól is rájöttem. Kiválóan felépített sztori, amit élvezet olvasni hála az illusztrációként alkalmazott gyakori képeknek, podcast részleteknek és chat beszélgetéseknek, amik sokkal színesebbé teszik az élményt.

Pip karaktere továbbra sem a legszimpatikusabb számomra. Túlzott lobbanékonysága és törtető személyisége inkább ébreszt bennem ellenszenvet, mint csodálatot. Ravi jóval kevesebb szerepet kapott az előző részhez képest, hiányoltam is, mert roppant kedves szereplő, aki ellensúlyozza Pip hevességét – gyakran éreztem azt, hogy a fiú több figyelmet és törődést érdemelne a lány részéről. Szerencsére a Pip felé irányuló felemás érzéseim nem vették el a kedvemet az olvasástól, és nem is fog megakadályozni a széria folytatásában.

„– Mit érdekel, mit gondolnak az emberek, ha tudod, hogy igazad van?”

Alig várom a következő részt, biztos vagyok benne, hogy Holly Jackson hozza majd a színvonalat, bárcsak már most a polcomon tudhatnám! Ha szeretitek Agatha Christie könyveit, vagy csak szimplán vágytok egy kihívást jelentő krimire, akkor ne habozzatok belevágni a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz sorozatba!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló