Borzongató könyvek Halloween-ra

 

Bár Magyarországon a Halloween nem számít tradicionális ünnepnek, a globalizáció jelensége hazánkba is elhozta ezt az izgalmas és rémisztő hagyományt. Ha a dátum közeledtével szeretnél borzongató hangulatba kerülni, olvass el bármit a lent szereplő listából, és a hatás nem marad el.

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Képzeljetek el egy olyan világot, ahol az emberek nem sétálhatnak gondtalanul az utcákon, és még az ablakon sem nézhetnek ki anélkül, hogy ne takarnák el szemüket. Valami szörnyűséges dolog ólálkodik odakint. Senki sem tudja, mi az, vagy mit lehet tenni ellene, de egy dolog biztos: a túlélésért küzdeni kell. A könyv minden oldala tele van feszültséggel, a szereplők félelme ráragad az olvasóra is, ez teszi annyira házborzongatóvá az élményt.

Stephen King: Állattemető

Dr. Louis Creed családjával együtt Maine-be költözik, hogy elkezdhessen dolgozni a helyi egyetem orvosaként. Egy takaros házban fognak élni az erdő mellett, és bár látszólag minden rendben a környékkel és a város polgáraival, az életük kisvártatva fenekestül felfordul. Az élet Maine-ben mégsem olyan békés és biztonságos, mint azt elsőre gondolták… Ez volt az első általam olvasott King könyv, és meglehetősen mély nyomot hagyott bennem. Nem csak az író stílusát, hanem a horror műfaját is megkedveltem, arról nem is beszélve, hogy mennyire izgalmas perceket éltem át olvasás közben.

Agatha Christie: Örök éj

Michael Rogers egy szegény családból származó, jóképű fiatalember, aki megismerkedik egy roppant különleges lánnyal, Ellie-vel. Álmaik otthonára rátalálva megkezdődik közös életük. Ám az együtt átélt kalandokat és friss szerelmük mámorát váratlan események árnyékolják be, ami  a boldogságuk mellett az életüket is veszélybe sodorja. Az Örök éj óta számos Agatha krimit olvastam, de ezt a regényt azóta is a kedvenceim közé sorolom. Hiába jellemző rá a lassabb történetvezetés, ettől nem válik unalmassá, sőt! Pont e vontatottságnak köszönhető a baljós hangulat, amely az első szótól az utolsóig érezhető.

Colleen Hoover: Verity

Lowen, az anyagi problémákkal küzdő író egy nap páratlan lehetőséget kap az élettől. Verity Crawford, az elismert bestseller szerző megsérült egy balesetben, ezért képtelen megírni a nagy sikert arató könyvsorozatának befejezését. Férje, Jeremy felkéri Lowent, hogy végezze el Verity munkáját, és tegyen pontot a sorozat végére. Ez roppant nehéz feladatnak ígérkezik, ezért Lowen ellátogat a Crawford házba, hogy kutatómunkát végezzen. Ott tartózkodása során azonban olyan titkokra derül fény, amik mindent megváltoztatnak. Colleen Hoover zseniálisan kombinálta a romantika és a thriller műfaját, ezelőtt nem találkoztam még ilyen típusú történettel. Letehetetlen könyv, tele intrikával és az igazságtól való félelemmel.

Lucy Foley: Vadászparti

2018 szilveszterén a régi egyetemi társaság végre újra közösen ünnepel. A jó barátok úgy döntenek, hogy hosszú idő után összegyűlnek egy skóciai weekend házban, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt. A különlegesnek ígérkező esemény azonban rövidesen tragédiába torkollik. A csapat egyik tagja meghal, de vajon ki a gyilkos?

Caleb Carr: A halál angyala

A 19. század végén játszódó történet főszereplője a magyar származású Laszlo Kreizler, a város legnevesebb pszichológusa. Amikor egy borzalmas gyilkosságsorozat rázza meg a környéket, a rendőrség vezetője Laszlo együttműködését kéri. Kezdetét veszi a nyomozás, tele veszélyekkel és rejtélyekkel. A listán szereplő könyvek közül ezt mondanám a legbrutálisabbnak. A kegyetlen és olykor az undor határát súroló részletektől kirázott a hideg, ezért az erre érzékenyen reagálóknak semmiképpen nem ajánlom. Nekem tetszett a kendőzetlensége, valóságos félelmet ébresztett bennem, ami többször is arra késztetett, hogy olvasás közben tekintsek a hátam mögé.

Remélem, meghoztam a kedveteket néhány könyvhöz, és sikerül olvasással megteremteni a halloween-i hangulatot. Jó szórakozást mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló