Az Alkusz sorozat második része - Des és Callie története folytatódik

Laura Thalassa Az Alkusz című sorozatával robbant be a köztudatba és hála az Anassa Kiadónak a magyar közönségnek is lehetősége nyílt megismerni ezt a remek fantasyt. A Sarah J. Maas ACOTAR sorozatát idéző első részről ide kattintva olvashatjátok véleményemet, most pedig A szirén énekéről fogok mesélni nektek!

Callie, a különleges szirén olyan dolgokba keveredett, amiről fogalma sincs. Miután tinédzser korában végzetesen közel került a hírhedt Alkuszhoz, azaz Desmondhoz, sorsuk visszafordíthatatlanul összefonódott. Miután a lány szerez magának pár veszélyes ellenséget, vakmerő kalandjai kis híján az életébe kerülnek. Csak Desmondnak köszönheti, hogy megmenekül, de ezután sem dőlhetnek hátra. Közeleg a Másvilág egyik legrangosabb eseménye, amikor minden királyság uralkodói és képviselői összegyűlnek, hogy a konfliktusaikat félretéve mulassanak. Ez a közelmúlt baljós eseményeinek fényében azonban szinte lehetetlen, ráadásul a többi uralkodó nem nézi jó szemmel Callie felbukkanását az Alkusz oldalán. Vajon sikerül rájönniük, ki áll a rejtélyes támadások és eltűnések mögött, amik rettegésben tartják a Másvilágot; miközben a politikai küzdelmekkel is megbirkóznak?

„Des hangja olyan, mint egy korty Johnny Walker egy hosszú nap végén. Olyan selymes, hogy nem érzed, amikor megéget.”

Bevallom, nekem az első rész jobban tetszett. Sokkal mozgalmasabb és változatosabb volt, ezúttal pedig inkább azt éreztem, hogy egy helyben toporgunk. Szerencsére a történet végére még a kissé vontatottabb történetvezetés is értelmet nyert, nagyon elégedett voltam a csattanóval. Annak kifejezetten örültem, hogy ebben a részben sokkal részletesebben megismerkedtünk a fantasy világgal, meglehet, hogy ezért tűnt kicsit lassabbnak és eseménytelenebbnek maga a cselekmény. Mindig azt mondom, hogy a jó fantasy azon múlik, hogy milyen a kitalált világ felépítése és hogy mennyire tudja ezt átadni a szerző. Ebben a részben Laura Thalassa ezt különösen jól oldotta meg.

A politikai intrikák nagy szerepe az ACOTAR helyett inkább a Trónok harcához közelítették a történetet. Meglepett, hogy a szerző ilyen bátran és merészen nyúlt keményebb és kegyetlenebb szituációkhoz, de éppen ezért azt javaslom, hogy az erőszakot nem kedvelő olvasók óvatosan fogjanak hozzá.

Desmond és Callie kapcsolata ebben a részben bontakozik ki igazán. Nagyon furcsa párost alkotnak ők, de éppen az egyediségük teszi annyira különlegessé a sorozatot, és elképesztő kíváncsi vagyok, mivé válnak a folytatásban.

Összességében tehát nagyon tetszett, tűkön ülve várom a következő részt, remélem, ti is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló