Egy eszméletlenül jó enemies to lovers regény


Mindössze pár hónappal ezelőtt olvastam Ali Hazelwood-tól A szerelem képletét, ami annak ellenére, hogy a hatalmas hype miatt szekptikus voltam vele kapcsolatban, nagyon tetszett! A Maxim Kiadó szerencsére rövidesen elhozta az olvasóközösségnek a szerzőnő másik igen népszerű könyvét, az Eszméletlen szerelem című regényt. Az első meglepően jó tapasztalatom miatt, sokat vártam tőle, lássuk, nyomába ért-e a A szerelem képletének!

Az idegkutatóként dolgozó Bee minden álma, hogy megszabadulva elviselhetetlen főnökétől saját labort vezethessen. Az utóbbi évek azonban nem kedveztek a karrierjének, ami nem csak a szakma tudományos nehézségeinek tudható be, hanem a ténynek, hogy nem férfi. Nőként a STEM (a tudományos-technológiai tudományágak összefoglaló megnevezése) világában nehéz boldogulni. Nem véletlen, hogy Bee elsőszámú példaképe Marie Curie, a valaha volt egyik legnagyobb női tudós. Kár, hogy Dr. Curie nem tud tanácsot adni Bee-nek a való életben, így kénytelen szembenézni a felnőtt élet kegyetlen valóságával. Amikor felvételt nyer egy grandiózus NASA projektbe, mint a kutatás vezetője, felcsillan szemében a remény. Ez lehet A nagy dobás! De persze, az élet mindig tartogat meglepetéseket, és mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Bee ugyanis nem egyedül koordinálja a projektet, társa pedig nem más, mint a hírhedt Levi Ward, aki ott keserítette meg számára évekkel ezelőtt a doktori iskolában töltött idejét, ahol csak tudta. Bee-nek választania kell: vagy megbarátkozik Levi jelenlétével a karrierje érdekében, vagy megkímélve magát az érzelmi hadviseléstől, visszautasítja a lehetőséget. Aki kicsit is ismeri Bee-t, az tudja, hogy nem ő választotta a tudományt, hanem a tudományt választotta őt, ezért végül erőt vesz magán és belevág a projektbe! Mi sül ki ebből?

„Egyszerűen csodás az életem. Annyira, mint egy gerinccsapolás.”

A fent idézett mondatnál semmi sem tudja jobban szemléltetni Ali Hazelwood bámulatosan egyedi humorát, amit valaki vagy nagyon tud értékelni, vagy egyáltalán nem érti. Szerencsére, én az előbbiek közé tartozom, végig fülig ért a szám olvasás közben, mert a szerzőnő még a reménytelennek látszó szituációkba is csempészett némi derűt keltő párbeszédet, gondolatot. Ilyen egy igazi romantikus komédia!

Bee és Levi karaktere telitalálat. Számomra nagyon fontos a szereplők egyedisége, ami részben a foglalkozásukból ered, részben a munkájuktól független meggyőződéseikből, érzéseikből. Bee-ről látszólag senki nem mondaná meg, hogy kutató. Élénk színű hajával (ami egyébként rendszeresen átfest) és piercing-jeivel megtestesít minden sztereotípiát a különc alakokról, de éppen ez teszi különlegessé. Levi pedig tipikusa olyan pasi, aki zárkózottságával és tekintélyt parancsoló megnyilvánulásaival kissé ellenszenvet, sőt félelmet ébreszt az emberben, de a felszín alatt rengeteg érzelem és szenvedély lakozik benne.

Az enemies to lovers cselekmény mindig is a kedvenceim közé tartozott, Az eszméletlen szerelem kicsit hasonlított a Gyűlölök és szeretek sztorijához, de lássuk be, nem lehet olyan sok mindent variálni azon a főszálon, hogy az ellenségekről kiderül, hogy mégsem azok, sőt… Elég kiszámíthatóan alakult a cselekmény - már ami a romantikus részét illeti - de a történet többi eleme azért tartogatott némi meglepetést számomra. Könnyed kikapcsolódás, ha szeretnél jókat nevetni, miközben hamisítatlan romantikus élményben lesz részed!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden egy esküvővel kezdődik, majd minden egy esküvővel zárul...

Könyv a csodákról - Tökéletlen szentek

Olvasás 24 órán keresztül? - Readathon élménybeszámoló